Plavba snů? Dva týdny strávené mezi Bora Bora a Tahiti!

Pokud chcete utéct před zimou a přitom zažít dovolenou svého života, Společenské ostrovy ve Francouzské Polynésii jsou přesně tím, co hledáte. I když velkou část slávy si pro sebe nárokuje Bora Bora, které je téměř prototypem ráje, v tomhle souostroví je spousta dalších ostrovů, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Objevte je během nezapomenutelné dvoutýdenní plavby z Bora Bora na Tahiti!

Tým Umbrella Yacht   |   10. 12. 2018

Každý z atolů Společenských ostrovů má jiný charakter, během plavby kolem celého řetězce si tak na každém můžete najít něco jiného, co vás zajímá – ať už to bude poznávání místní kultury a tradic, šnorchlování, turistika po vnitrozemí nebo ochutnávání lokálních delikates. A proč dva týdny? Protože letenky do Francouzské Polynésie jsou přece jen dražší, a pokud už do nich investujete, vyplatí se vám věnovat tomuto skvostnému kousku světa v jižním Tichém oceánu delší čas.

 

Ponořte se do podmořského světa u Bora Bora

Ano, tenhle poloatol nabízí překrásné bílé pláže lemované jednou z nejkrásnějších lagun světa. Ale my vám dnes stejně poradíme, abyste se ponořili pod hladinu oceánu. Protože tam je svět ještě o něco krásnější než na pevnině. Okolí Bora Bora patří k nejlepším lokalitám pro potápění a šnorchlování na světě. Ostrov obklopuje korálový útes, kolem kterého to vyloženě „žije“. Houfy pestrobarevných ryb, želvy, rejnoci, barakudy, manty, murény i žraloci, ti všichni budou pokojně plavat kolem vás, zatímco vy nebudete vědět, kam s očima. Určitě nezapomeňte na návštěvu zdejšího Lagunária, což je přírodní akvárium u malého ostrůvku na východě Bora Bora (poblíž resortu St. Regis), skvělými místy pro potápění a šnorchlování jsou i Coral Gardens na severním cípu ostrova nebo Fitiiu Point, kde si můžete zaplavat s mantami.

Bora Bora

U Bora Bora jsou fantastické podmínky pro potápění

 

Posviťte si na černé perly na Raiatee

Společenské ostrovy jsou proslulé svými perlami – hlavně těmi černými. V čistých vodách mezi Bora Bora a Tahiti se perlorodkám daří, a tak není divu, že tu existuje řada farem, které můžete navštívit a dozvědět se spoustu zajímavých informací o jednotlivých zbarveních, různých stupních kvality, a kde můžete sledovat i to, jak se perly získávají z lastur. Zkuste třeba kotviště na farmě Anapa Pearl na ostrově Raiatea, rezervujte si prohlídku (ideálně předem) a připojte se k perlovým potápěčům.

Raiatea

Nakoukněte do kuchyně lovců perel!

 

Pokořte hory na Moorea

Pokud máte alespoň trošku fyzičku a milujete turistiku v nádherné přírodě, rozhodně zakotvěte u ostrova Moorea. Už z lodi vás uhrane bujná zelená vegetace, která se vine po svazích celkem osmi vrcholů. Pevnina je protkaná turistickými stezkami – a jakmile některou z hor zdoláte, odmění se vám fascinujícím výhledem na Cookovu a Opunohu zátoku. Na ostrově je navíc řada skvělých restaurací pod širým nebem, které nabízejí mix francouzské, italské, tahitské a čínské kuchyně. 

Moorea

Moorea je pokrytá horami a bujnou vegetací

 

Ochutnejte vanilku na Taha´a

Z ostrova Taha'a pochází asi 80 % vanilky, která se vyprodukuje ve Francouzské Polynésii a kterou následně používají v nejlepších restauracích světa. Jakmile tu zakotvíte, důvěrně známé sladké vůni prostě neuniknete. Využijte této šance a navštivte některou z plantáží, abyste na vlastní oči viděli proces pěstování, sušení a konzervování. Během exkurze získáte i několik zajímavých tipů, jak vařit s vanilkou, odnesete si svůj vlastní extrakt a možná si zapíšete i nějaký zajímavý recept na koktejl! Zkusit můžete třeba prohlídku farmy Vallée de la Vanille.

Taha´a

Hlavní atrakcí Taha´a jsou kromě pláží vanilkové plantáže

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit na Tahiti? Napište nám!

Přečíst více článků